Geef je toekomst een boost met de juiste opleiding!

Kies een opleiding die bij je past en maak hem af. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Of ben je voortijdig gestopt met school en heb je nu geen diploma? Online vind je heel veel mogelijkheden om uit te zoeken welke opleiding bij je past.

Bijvoorbeeld op  www.bekijkjetoekomstnu.nl vind je als vmbo-, mbo- of hbo-leerling alle informatie uit de regio om een opleiding te vinden die bij je past. Wat vind je leuk? Wat kun je? En welke beroepen en opleidingen passen dan bij jou? Zoek het uit op www.bekijkjetoekomstnu.nl!

En kom naar Boost Your Future!

Krijg voorlichting over allerlei verschillende opleidingen en stel direct al je vragen aan onderstaande onderwijsinstellingen.

Ja voor een kans

Schuldhulpverlening Den Haag

Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag

SBB

ROC Mondriaan

ID College

Gemeente Den Haag dienst OCW

Haagse Hogeschool

Projectbureau 014

Hofstad Security

Voortijdig Schoolverlaten (VSV)

Als je tussen de 18 en de 23 jaar bent en je stopt met school zonder diploma op zak dan word je voortijdig schoolverlater genoemd. Je hebt dan geen zogenaamde startkwalificatie. Misschien ben je gestopt met school omdat de opleiding niet bij je paste of omdat je naar school gaan niet meer zag zitten.

Casemanager

Zodra je stopt met school, krijgt de gemeente dit te horen. Eén van de casemanagers neemt dan contact met je op om te vragen waarom je bent gestopt. Samen zoeken jullie dan naar mogelijkheden om een opleiding af te maken, om een leerwerktraject te volgen, of om losse certificaten halen. Zo kun je als voortijdig schoolverlater toch een startkwalificatie halen.

Mijn keuzes maak ik zelf, maar mijn casemanager helpt me daarbij.

Startkwalificatie

Zonder een startkwalificatie maak je weinig kans op een leuke baan. Of een baan waarin je je kan ontwikkelen voor de toekomst. Het is dus belangrijk dat je één of meer diploma’s haalt. Casemanagers Vroegtijdig Schoolverlaten (VSV) kunnen je weer op weg helpen!

Als casemanager wil ik jongeren graag helpen een nieuwe start te maken

VSV

Op de website van de gemeente Den Haag vind je meer informatie en de folder ‘Ben jij voortijdig schoolverlater?’

Hulp bij problemen

Elke jongere, dus ook jij, verdient goede kansen. Soms zijn er omstandigheden die het extra moeilijk maken om terug te gaan naar school. Denk bijvoorbeeld aan de scheiding van je ouders, problemen met je gezondheid, schulden, verkeerde vrienden of taalproblemen.

Zijn er omstandigheden die het extra moeilijk voor je maken om je opleiding af te maken? De casemanagers kunnen je dan je in contact brengen met mensen die jou daarbij kunnen helpen. Zij werken nauw samen met scholen, het UWV Werkbedrijf, sociale zaken en werkgelegenheidsprojecten en andere organisaties.

Ben jij tussen de 18 en de 27 jaar en wil jij je toekomst een boost geven?

Kom dan naar Boost Your Future in het Haagse Stadhuis.

Check hier de Boost Your Future-rap over Onderwijs!